20 september 2017

Haflingers, Dressuur & Passie Gecombineerd!

De Top 10 van de Equine 500 van 2017 bestaat uit een aantal mooie Ên natuurlijk passievolle mensen. Een van hen is Naomi Mak. We vroegen Naomi om een reactie en om kort iets over haarzelf te vertellen:


Mijn naam is Naomi Mak, 25 jaar, en ik woon samen met Kevin de Wit in Andijk. Wij hebben thuis altijd pony's gehad, maar ik begon zelf pas met paardrijden toen ik 14 jaar oud was. Een laatbloeier.....


Tot mijn eigen verbazing heb ik een mooie 4e plaats behaald in de Equine 500. ☺ 
Een lijst voor mensen met een passie voor paarden. En passie voor paarden heb ik zeker. Mijn hele leven draait om paarden, zoals het rijden, lesgeven en sportmassage geven bij paarden. Ik kan mij een leven zonder paarden echt niet voorstellen. 

Van mijn hobby mijn werk maken was 1 van mijn dromen. Na mijn opleiding paardenhouderij bij het Clusius College te Alkmaar, waarbij ik op verschillende paardenbedrijven mocht stage lopen, wist ik het zeker. Dit is wat ik wil!

Inmiddels rijd ik met de 16 jarige Haflingermerrie Bianca van de Sterm ZZ-Licht/ZZ-Zwaar. Tussendoor heeft zij nog 4 veulens op de wereld gezet ten behoeve van onze Haflingerfokkerij Stal Sterm van de Familie Ruiter uit Andijk. Toen Bianca 8 jaar was ben ik haar zelf gaan beleren onder het zadel. Met haar 5 jarige dochter Bailyana van de Sterm ga ik binnenkort M1 starten. Bailyana is nu drachtig en verwacht april 2018 een veulen van Warus. Met onze 12 jarige NRPS merrie Iefke rijd ik nu Z2.

Dressuur heeft duidelijk mijn voorkeur. Iedere dag train ik fanatiek om het hoogst mogelijke per paard te bereiken. Daarnaast geef ik verenigingsles en een aantal lessen bij een manege, maar voornamelijk geef ik privelessen. Fantastisch vind ik het om mensen met hun paard of pony verder te helpen om het doel wat ieder van hen voor ogen heeft te bereiken. Het belangrijkste blijft wel "altijd staat het plezier voorop". 

Sportmassage bij paarden geef ik sinds een jaar. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd bij het Groenhorst College in Barneveld. De paarden genieten zichtbaar van een behandeling. Mede daardoor gaat het rijden veelal beter na een behandeling.

De definitie van Passie met een grote P, betekent eigenlijk 'heel veel liefde', in mijn geval voor paarden. Ik wil graag iedereen bedanken voor de stemmen die ze mij hebben gegeven. Ik voel mij zeer vereerd. Dankzij alle lieve mensen om mij heen en mijn geweldige leuke lesklanten kan ik mijn vak met de grootst mogelijk PASSIE uitvoeren. đŸ˜đŸ´

Veel liefs Naomi


Namens Equine 500 willen we Naomi feliciteren met haar 4e plek in de Equine 500 van 2017. Haar passie spreekt duidelijk via haar prestaties! Ben je zelf nog op zoek naar een instructrice, iemand die thuis is in Haflingers en/of een sportmassage voor paarden? Dan weet je nu waar je kunt aankloppen!

Naomi, nogmaals heel hartelijk bedankt voor je bijdrage en we wensen je heel veel succes met je eigen bedrijf in sportmassage en instructie. đŸ˜€đŸ‘


Geen opmerkingen:

Een reactie posten