21 december 2017

Fan interview met Eva Roemaat bij Rosline Bixie Kerst Event

Tijdens het gezellige Rosline Bixie Kerst Event van afgelopen zondag in Ermelo was niemand minder dan, EQUINE 500 Topper, Eva Roemaat aanwezig. Shetlander Macho die even geleend was, van die andere Topper Jesse Drent, haar eigen super Flip én een kerstoutfit maakten het tot een geweldige kerstshow!

Fotoimpressie Kerstshow Eva Roemaat met Flip en Macho

EQUINE 500 vroeg of een echte fan, die natuurlijk ook een stem op Eva (en Jesse) had uitgebracht, haar mocht interviewen. De gelukkige voor dit interview was de 15-jarige Jill. 👍

Rosline Bixie Kerst Event in Ermelo
Eva met Jill

Jill: waar komt je passie vandaan?
Eva: ik denk dat elk klein paardenmeisje wel droomt van een eigen pony en ook ik droomde ervan en gelukkig is mijn droom uitgekomen! Mijn moeder reed vroeger zelf ook paard dus ik heb het misschien een beetje van haar meegekregen.

Jill: hoe ben je begonnen met vrijheidsdressuur?
Eva: ik ben in 2007 naar de paardenshow Cavalia gegaan, daar was ik erg van onder de indruk. Ik had toen Shilas al maar, dat liep niet zo lekker. Want ik durfde niet te vragen, maar dwong als het ware. Cavalia inspireerde mij om het wel te gaan vragen, dus op een andere manier en ook altijd te blijven glimlachen ook al gebeurde er iets wat ik niet wilde.
Inmiddels doe ik steeds meer in vrijheidsdressuur en "kan ik eigenlijk niet anders, behalve koken! 😉"

Jill: ben je opgegroeid tussen de paarden?
Eva: nee ik ben gewoon in een dorp opgegroeid, maar mijn interesse voor paarden is er wel altijd al geweest. Toen ik 7 jaar was mocht ik voor het eerst op paardrijles.

Jill: waar haal jij je motivatie vandaan?
Eva: ik haal mijn motivatie vooral uit mijn paarden, ik zie dat ze er erg veel plezier in hebben en dat motiveert mij ook, dus het is een soort van wisselmotivatie.

Jill: wie zijn je voorbeelden?
Eva: mijn 2 voorbeelden zijn Frédéric Pignon hij heeft de vrijheidsdresuur in de show Cavalia opgezet en hij is natuurlijk super goed in vrijheidsdresuur! En Alizee Froment zij is een Grand Prix en showamazone. Zij zijn beide afkomstig uit Frankrijk en ik kijk erg tegen ze op.

Jill: wat is de belangrijkste les voor je geweest?
Eva: mijn belangrijkste les is dat ik geduldig moet zijn en dat niet alles snel moet gebeuren, maar dat ik de tijd er voor moet nemen. Het gewoon durven te vragen en dan wachten.

Jill: ben je weleens zenuwachtig voor een show?
Eva: Ja, ik heb altijd wel iets zenuwen voor een show, met name voor hele grote shows zoals Horse Event. Ik merk ook altijd wat spanning als ik een nieuw paard bij me heb, want ik weet dan niet hoe die zal reageren op publiek en op een andere locatie.

Jill: waar ben je het meest trots op?
Eva: ik ben heel erg trots op de samenwerking met Jesse. We hebben heel erg veel bereikt met z’n tweeën. En natuurlijk ook op mijn paarden!

Jill: wat zou je nog graag willen bereiken met de paarden? 
Eva: ik zou graag internationaal willen doorbreken en in het buitenland shows geven. Daarnaast zou ik graag nog meer op het gebied van trainingen en instructie willen gaan doen. En natuurlijk gelukkig blijven!

Jill: wat is je gouden tip?
Eva: ik denk dat je vooral open moet staan om nieuwe dingen te leren en niet verkrampen op iets. En vooral natuurlijk heel erg veel genieten! Dat straal je uit en krijg je terug.


Eva heel erg bedankt voor je tijd en het leuke interview met Jill! We hopen nog veel van jou en je paarden te horen en zien je graag in de Equine 500 van 2018 terug....

Eva, Macho & Flip in kerstoutfit!

Fijne feestdagen een goed 2018!
Team EQUINE 500  🎅🎄


Geen opmerkingen:

Een reactie posten