20 september 2017

Zo Jong en Zoveel Passie...

Als je van een meisje, van slechts 15 jaar oud, een stukje uit haar leven mag lezen waar zoveel wijsheid, liefde en passie in zit... Dan kunnen wij van Equine 500 alleen maar dankbaar zijn. 🙏😍 Lees nu Romy Baselmans haar eigen verhaal:


"Hallo allemaal, ik ben Romy."


Ik ben een 15 jarige met een passie voor paarden! Veel mensen vinden mij nog te jong, dat is zeker, maar mijn passie is daardoor niet minder.
Vele jaren geleden toen ik een nog kleiner meisje was, was ik al geobsedeerd door dieren. We hadden heel veel hondjes, iets waar ik als kleuter uren mee bezig kon zijn. Paarden vond ik toen heel groot, wel hadden we paardjes waar mijn ouders op reden

Toen ik een jaar of 4 was kregen we een veulentje “Sky” een prachtig veulen. Mijn ouders konden er niet bij, maar ze zeiden dat het een knuffelbeer was. Ik liep er dus heel zelfverzekerd naartoe en begon lekker te knuffelen, natuurlijk schrokken mijn ouders en zeiden dat er nog niemand bij was kunnen komen. Vanaf die dag was ik gepassioneerd door paarden. 

Veel kon ik er niet mee doen ik bleef knuffelen & spelen en op mijn 8e jaar verhuisden we. Hier ging ik op paardrijles en krijg ik zo echt een passie! Na 2 jaar rijden kreeg ik mijn eerste echte paardje Ranger, ik was bang... hij was nog jong en had nog niet veel ervaring. 

Ik had een paar vriendinnen die al langer reden en niet bang waren. Samen hebben we vooral heel veel spelletjes gedaan met rijden enzo. Daardoor werden zowel Ranger als ik een stuk rustiger en hij ook een stuk braver.☺️ We sprongen zelfs 1.10 en gingen lekker crossen in het bos, het was geweldig! Helaas werd ik te groot. Mijn eerst pony, waar ik een echte band mee had, moest verkocht worden. Ik was verdrietig maar blij tegelijk want...

Maysee kwam bij mij! 
Ze kwam helemaal vanuit Engeland, we hadden haar nooit in het echt gezien maar kenden wel de mensen. Ze kwam hier aan toen het al donker was, we moesten een 30 meter met haar lopen voor ze in haar eigen weide stond. Eerst mocht ze een paar dagen wennen, we gingen haar zo veel mogelijk opzoeken en ze maakte al snel contact, voor we het wisten was ik aan het rijden.
Ze was zo lief!
Echter er was een probleem, als ze iets niet snapte kreeg ze spanning. Doordat ze altijd geleerd had braaf te zijn kon ze de spanning niet uiten, tot op de dag dat ze ineens met rijden begon te steigeren en bokken. Zelf had ik al veel jonge paarden gereden tegen die tijd en was ik het gewoon. Toen ze gekalmeerd was ging ik samen met Maysee op zoek naar het probleem.

Al snel merkte ik dat ze druk heel moeilijk vind, hoe meer druk hoe meer spanning. Ik veranderde haar hoofdstel met eentje die de druk optimaal verdeeld, het ging goed, honderd duizend keer beter! Na een tijdje ging ik over naar bitloos en dat was haar ding. 


"Ook al is ze af-en-toe gaan lopen met mij erop, daarna was ze altijd weer super lief."

In de tijd dat we die verandering hebben meegemaakt ben ik naast het rijden ook veel op de grond gaan werken. Maysee mijn ruimte leren respecteren en leren dat ze daarbuiten mag doen wat ze wil. In het begin ging het moeilijk maar na een paar weekjes was ze helemaal open gebloeid. Tijdens de vrijheidsdressuur oefeningen ging ze helemaal los, de een na de andere oefening bood ze aan. 

Dikker & Dikker
Doordat we zoveel met haar bezig waren merkten we niet dat ze dikker en dikker werd. Pas toen de veearts eens langs kwam zei hij dat Maysee wel drachtig leek. We schrokken ons kapot het was midden oktober! We lieten haar opvoelen (een ego van binnen uit om te kijken of er een veulen in zit) en ja hoor, een prachtig veulen. 


Op 31 oktober begonnen de weeën, we kwamen net terug van de film en hoorde haar onrustig hinniken. Papa ging snel hooi halen omdat het best koud was en ik bleef bij haar.
Doordat we zo een sterke band hadden voelde ik al snel dat het niet goed was, ik zei tegen mama dat ze de dierenarts moest bellen. Rond 00:00 kwam hij aan, het hoofdje was er al uit maar het was een sterrenkijker, zijn hoofd keek ophoog in plaats van naar beneden. Gelukkig kwam hij er snel uit.

Op 1 november 2015: “The Magic Black Storm” was geboren! 

Storm groeide als kolen, een sterke en slimme jongen! Storm mag nu nog steeds genieten van zij jongen jaren. 

Maysee was onwel geworden, maar kwam snel bij, wat het probleem was weten we niet maar ze leeft nog! Na 2 weken was ze weer goed opgeknapt en we gingen verder werken aan haar spanning. Het ging steeds beter en beter. Samen bloeide we helemaal open en we mochten onze eerste demo geven. 

500 mensen hadden hun ogen op ons gericht. Toch waren we niet zenuwachtig, we genoten van dat moment! Ook hebben we op neckrope gereden, en dat op onze eerste demo! Ik was zo trots… 


Op dit moment genieten Maysee en ik van enkele weekjes rust, geen demo`s of lessen alleen wij twee. 
Ze heeft me geleerd te genieten van alle momenten en te luisteren naar elk paard zijn eigen verhaal. Ook leerden we samen respect hebben voor elkaar en zo niet te veel miscommunicaties te hebben. Met ups en downs kom je waar je wilt, geef niet op! Samen sta je sterk luister naar je paard, maar vertel hen ook wat jij lastig vind! 


"Zelf ben ik best onzeker maar als Maysee aan mijn zij staat veranderd mijn wereld."

Ik hoop dat ik jullie met mijn verhaal kan vertellen dat ieder paard anders is. Er is geen goede of foute manier, als je naar elkaar luistert kom je veel verder dan ooit gedroomd!

"LIEFDE GEVEN IS LIEFDE KRIJGEN"


Wij vinden dit een bijzonder inspirerend verhaal van zo een jong meisje. We hopen dat we nog veel gaan horen van Romy, Maysee en Storm. Bezoek ook zeker haar website of Facebook pagina en laat je verder inspireren en motiveren door deze passievolle jonge dame!

Veel succes Romy en ontzettend bedankt voor dit mooie stuk!Nieuwe collectie bij Divoza Horseworld


Geen opmerkingen:

Een reactie posten