10 oktober 2017

"De paarden die bij mij komen, die blijven bij mij!"

Shadow and his Legacy - Thamar Gotthjalpsen
20 jaar is de als Penny's Shadow bekend geworden zwarte hengst "Neapolitano" van Thamar Gotthjalpsen. Neapolitano (Shadow) gaf zijn laatste publieke optreden tijdens Horse Event afgelopen septemer. Maar niet getreurd want op de facebook pagina Shadow and his Legacy kun je hem gewoon blijven volgen. En wat nog veel leuker is, komende zomer ook zijn nageslacht!

Nu mag de knappe Neapolitano gaan genieten van zijn pensioen bij Thamar. Want de paarden die bij Thamar komen die blijven bij haar!

Thamar is dan ook niet voor niets een van de Top 10 genomineerden uit de Equine 500 van 2017. De als 5e geplaatste Thamar runt met passie haar stal "Thafalonie Stables". Wij zijn benieuwd waar haar passie vandaan komt.


Thamar Gotthjalpsen & Shadow (Neapolitano) ontvangen de Equine 500 2017 award voor de meest passievolle paardenmensen
Thamar & Shadow (Neapolitano)
3-jarige kleuter
De nu 36 jarige Thamar kwam, als kleuter van 3, voor het eerst op een manege in aanraking met paarden. Daar hadden ze een kleine pony waar Thamar helemaal verzot op was. Op een dag komt Thamar bij de manege en dan blijkt dat haar lievelingspony al vergeven is aan een ander ruitertje. Thamar schreeuwt moord en brand. Haar ouders hebben niet specifiek iets met paarden, maar zijn wel echter dierenliefhebbers. Ze besluiten de pony voor Thamar te kopen en hij komt bij de familie Gotthjalpsen. 

Redelijk snel blijkt dat deze "lieve" pony eigenlijk helemaal niet zo lief is. Immers bij de manege liep hij diverse uren in de lessen mee, waardoor de pony makkelijk in de omgang blijft. Als 2-3 uur per dag in de les meelopen terug gaan naar 2-3 uur in de week rijden dan wordt de pony een stuk minder makkelijk....😲 
Thamar hapt in die tijd meer zand dan iets anders.

vrijheidsdressuur mini shetlander
Circus kunstjes
Snel genoeg komt er een nieuwe pony. Deze palomino is veel meer een sportpony en Thamar gaat dressuurwedstrijden rijden. Niet alleen dressuur maar ook "circus kunstjes" leert Thamar haar pony. In die tijd was de term vrijheidsdressuur nog niet bekend. Zo gebeurd het met regelmaat dat Thamar bij een dressuurwedstrijd de harten steelt van het publiek door haar pony te laten knielen of steigeren tijdens de prijsuitreiking. 

Alles door elkaar
In de jaren die volgen blijft Thamar volop actief in de dressuursport en rijdt op Grand Prix niveau wedstrijden. Ze combineert dit met vrijheidsdressuur en de klassieke rijkunst. Door deze combinatie rolt ze als het ware in wereld van shows en film. De film Penny's Shadow en de beroemde shows van Apassionata zijn hiervan slechts twee voorbeelden.
Thamar Gotthjalpsen in dressuur training
Tussen de shows en het filmwerk door blijft Thamar steeds bezig met het trainen en opleiden van dressuurpaarden. Ze weet "lastige" paarden vaak weer fijn te krijgen en wordt regelmatig gevraagd om paarden te "fixen". Daarnaast geeft ze les. 

Deze bezige bij doet "haar eigen ding" en weet hiermee anderen te inspireren, getuige de vele nominaties die ze heeft mogen ontvangen voor de Equine 500.

Equine 500 is ontzettend blij dat we Thamar Gotthjalpsen en de legendarisch Penny's Shadow live hebben mogen ontmoeten op de Thafalonie Stables. Het was een eer de Top 10 Equine 500 award voor 2017 te mogen overhandigen! We zijn benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft en kijken uit naar de volgende generatie Shadow! 😍😍



Geen opmerkingen:

Een reactie posten